Президентът на САЩ Доналд Тръмп обясни, че Мексико няма да заплати

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обясни, че Мексико няма да заплати
Коментари Харесай

Тръмп се отметна някога да е казвал, че Мексико ще плаща за стена

Президентът на Съединени американски щати Доналд  Тръмп изясни, че Мексико няма да заплати непосредствено за построяването на стената  по южната граница. Вместо това той твърди, че стената ще бъде заплатена от доходи, получени от нова комерсиална договорка, която следва в Конгреса, оповестява СиЕнБиСи.

" По време на акцията споделих, че Мексико ще заплати за това.  Те заплащат за това с невероятната договорка, която направихме, USMCA ", обясни Тръмп пред Белия дом.

Тази договорка, съкратена от  Споразумението сред Съединени американски щати и Мексико и Канада , бе утвърдена от тези три страни след  продължителни договаряния за подмяна на Северноамериканското съглашение  за свободна търговия, което  Тръмп от дълго време е отхвърлил като " единствената най-лоша договорка, утвърдена в миналото ".

 



Администрацията на Тръмп е предоставила  малко детайлности за това по какъв начин USMCA ще накара Мексико да заплати за стената , или увеличените доходи от заместителят на НАФТА фактически ще се възстановят на данъкоплатците на Съединени американски щати, които директно ще финансират строителството на стената.

Президентът, чието централно заричане за акцията бе, че Мексико ще заплати за стена, разпростряла се на границата от към 2000 благи, добави: " Когато споделих, че Мексико ще заплати за стената пред хиляди и хиляди хора... явно в никакъв случай не съм имал поради, че Мексико ще написа чек . "

С бяла шапка Make America Great Again - MAGA, Тръмп отправи тези забележки, преди да се качи на борда на Air Force One, с цел да посети Тексас покрай границата - последната му стъпка на фона на спирането на договарянията с демократите по отношение на продължаващото отчасти закриване на държавното управление

Ден по-рано Тръмп излезе от среща с ръководителя на Народното събрание Нанси Пелоси и водача на малцинството в Сената Чък Шумер, след като  демократите обявиха, че няма да одобрят финансиране за гранична стена .

" Попитах какво ще се случи след 30 дни в случай че бързо отпуша нещата , ще одобрите ли граничната защита, която включва стена или стоманена преграда?  Нанси сподели: " Не ", изяснява Тръмп и добавя в Туитър, " споделих ви довиждане чао, нищо друго не работи ".

 

 

news.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР